X2CrNiMoN22-5-3

Behöver du austenitiskt/ferritiskt duplex-stål? Här hittar du X2CrNiMoN22-5-3 som har många utmärkta egenskaper och håller hög standard.

Euronom Utförande Material Svensk standard ASTM, ASME W.Stoff PDF Offert

X2CrNiMoN22-5-3

, , , SS 2377 Duplex UNS S31803 1.4462

1.4462 uppfyller svensk standard

Livallco erbjuder högkvalitativa produkter som lever upp till svensk standard. 1.4462 lever upp till SS 2377 för Duplex-stål, vilket säkerställer dess kvalitet och lämplighet.
SS-märkningen innebär att produkterna har en prestandadeklaration och är CE-märkta. Även tillverkaren är certifierad mot standarden för att kunna deklarera och märka produkterna.

PlåtJa
RundstångJa
RörJa
Sträckgräns min. 450 N/mm²
Brottgräns680 - 880 N/mm²

1.4462 duplex är ett material med många goda egenskaper

Duplext stål av typen 1.4462, även känt som UNS S31803 eller 2205 duplex, är en högpresterande stållegering som kombinerar de bästa egenskaperna hos ferritiska och austenitiskt rostfritt stål. Denna typ av stål är välkänd för sin utmärkta korrosionsbeständighet och höga hållfasthet. Duplext stål 1.4462 används ofta i krävande industriella applikationer där både styrka och korrosionsmotstånd är viktiga. Här är några typiska användningsområden:

  • Olje- och gasindustrin: Det används för rörledningar, värmesköldar, och andra komponenter som är utsatta för korrosiva miljöer och höga tryck. Dess motståndskraft mot sulfidstresskorrosion gör det idealiskt för användning offshore.
  • Kemisk industri: Duplext stål 1.4462 är resistent mot en mängd kemikalier, inklusive syror och baser, vilket gör det till ett populärt val för reaktorer, värmeväxlare, och tankar som används i den kemiska processindustrin.
  • Desalineringsanläggningar: På grund av sin förmåga att motstå korrosion i kloridmiljöer, används det ofta i komponenter som är i kontakt med havsvatten, exempelvis i desalineringsanläggningar för att producera dricksvatten.
  • Pappers- och massaindustrin: I denna industri används duplext stål för att tillverka delar som behöver vara resistenta mot de korrosiva kemikalierna som används i processen för att bryta ner trä till massa.
  • Byggnads- och brokonstruktioner: Dess höga styrka till viktförhållande gör det till ett attraktivt materialval för strukturella applikationer i aggressiva miljöer, såsom broar och stödstrukturer i marina eller kustnära områden.
  • Vattenreningsanläggningar: Används i komponenter som kräver hög korrosionsbeständighet mot behandlat och obehandlat vatten, vilket inkluderar pumpar, ventiler, och rörledningar.
  • Marina applikationer: På grund av dess utmärkta korrosionsbeständighet mot havsvatten, används det ofta för konstruktion av marina infrastrukturer som bryggor, pirar, och båtdockor.

Skaffa X2CrNiMoN22-5-3 hos Livallco

Har du behov av det här materialet? Kontakta Livallco för offert eller om du har några frågor om material, leveranser eller något annat!