34CrNiMo6*

Euronom Utförande Material Svensk standard W.Stoff PDF Offert

34CrNiMo6*

, , SS 2541 1.6582

34CrNiMo6 är ett legerat stål som tillhör gruppen nickel-krom-molybdenstål. Det är ett stål med hög hållfasthet och hög seghet som vanligtvis används vid tillverkning av tunga maskindelar, såsom växlar, axlar och axlar.

Beteckningen ”34CrNiMo6” indikerar att detta stål innehåller ca. 0,34 % kol, 1 % krom, 0,25 % molybden, 1,5 % nickel och små mängder av andra grundämnen som kisel och mangan. Tillsatsen av nickel och molybden ger 34CrNiMo6 dess höga hållfasthet och seghet, samtidigt som kolhalten ger god slitstyrka och bearbetbarhet. Detta stål levereras vanligtvis i seghärdat tillstånd, vilket innebär att det är värmebehandlat för att förbättra dess egenskaper. Denna värmebehandlingsprocess involverar uppvärmning av stålet till en hög temperatur, följt av kylning i olja eller vatten, och sedan anlöpning vid en lägre temperatur för att minska sprödheten och förbättra segheten. 34CrNiMo6 är känt för sina utmärkta mekaniska egenskaper, inklusive hög draghållfasthet, hög sträckgräns och god utmattningsbeständighet. Det är också känd för sin goda svetsbarhet, vilket gör det lämplig att använda i svetsade konstruktioner.

Sammantaget är 34CrNiMo6 ett seghärdningsstål med mycket god härdbarhet och höga draghållfasthetsegenskaper som ofta används till komponenter med höga påkänningar.

PlåtSågas ur smidesblock
Dimension Rundstång Ø 5 - 800 mm
Platt / 4-kantSågas ur smidesblock
6-kant-
SmideJa
Rör / Rörtillbehör / Flänsar-
Sträckgränsmin. 800 N/mm²
Brottgräns1000 - 1200 N/mm²