35NiCrMoV12-5

Euronom Utförande Material W.Stoff PDF Offert

35NiCrMoV12-5

1.6959

35NiCrMoV12-5 är ett högkvalitativt legerat stål känt för sin utmärkta kombination av styrka, seghet och slitstyrka. Det används vanligtvis i applikationer där höga mekaniska påfrestningar förekommer, såsom slag och utmattningsbelastning. Stålet har en bred arbetstemperatur mellan -40 till 420°C.

35: Indikerar den ungefärliga kolhalten, vanligtvis runt 0,35 %. Kolhalten påverkar hårdheten och styrkan.
Ni (nickel): Förbättrar seghet, slaghållfasthet och härdbarhet.
Cr (krom): Förbättrar härdbarhet, slitstyrka och korrosionsbeständighet.
Mo (molybden): Förbättrar styrka, seghet och härdbarhet.
V (Vanadium): Främjar finkornstorlek, vilket bidrar till förbättrad styrka och seghet.

Kan innehålla små mängder andra legeringsämnen för att finjustera specifika egenskaper.

Legeringselementen bidrar till dess höga drag- och sträckgräns, vilket gör det lämpligt för applikationer där strukturell integritet under tunga belastningar är avgörande. Nickel, molybden och vanadin förbättrar dess seghet, vilket gör att det kan motstå slag och utmattningsbelastning utan att haverera. Krom och molybden förbättrar dess motståndskraft mot slitage och nötning, vilket förlänger livslängden för komponenter tillverkade av detta stål.

Stålet kan värmebehandlas för att uppnå olika nivåer av hårdhet och mekaniska egenskaper, vilket möjliggör anpassning enligt specifika applikationskrav.

Används vid tillverkning av höghållfasta verktyg och formar som utsätts för hårt slitage och stötar, såsom smidesformar, stansar och extruderingsverktyg. Används ofta vid tillverkning av kritiska komponenter som växlar, axlar, vevaxlar och turbinblad.
Lämplig för delar som utsätts för höga mekaniska påfrestningar i tunga maskiner, såsom industriella växlar, lager och hydrauliska komponenter.

Plåt-
Dimension RundstångØ 25 - 200 mm
Platt / 4-kant-
6-kant-
Rör / Rörtillbehör / Flänsar-