36NiCrMo16

Euronom Utförande Material W.Stoff PDF Offert

36NiCrMo16

, 1.6773

36NiCrMo16 är ett krom-nickel-molybden legerat stål känt för sin höga hållfasthet och utmärkta seghetsegenskaper. Stålet innehåller nickel (Ni), krom (Cr) och molybden (Mo) som legeringselement, tillsammans med kol (C).

”36” i namnet indikerar vanligtvis en kolhalt på cirka 0,36 %, vilket påverkar dess hårdhet och andra mekaniska egenskaper. Nickelhalten bidrar till dess seghet och slagtålighet, medan krom och molybden förbättrar dess styrka, hårdhet och motståndskraft mot slitage och korrosion.

Detta stål används ofta i applikationer som kräver hög draghållfasthet, såsom vid tillverkning av tunga växlar, axlar och komponenter för flyg-, bil- och industrimaskiner. Dess kombination av styrka och seghet gör den lämplig för delar som utsätts för tung belastning, hög belastning och dynamiska krafter.

36NiCrMo16 kan värmebehandlas för att uppnå specifika mekaniska egenskaper, vilket möjliggör anpassning baserat på kraven från olika applikationer. Värmebehandlingsprocesser som seghärdning kan ytterligare förbättra dess hårdhet, styrka och seghet, vilket gör det till ett mångsidigt material för olika tekniska tillämpningar.

Plåt-
Dimension RundstångØ 20 - 400 mm
Platt / 4-kantSågas ur smidesblock
6-kant-
Smide Ja
Rör / Rörtillbehör / Flänsar-
Sträckgränsmin. 900 N/mm²
Brottgräns1100 - 1300 N/mm²